10 zgodb

Karate kid

Karate kid

Napad Karate kida sem doživel in preživel v opekarni v majhni vasi v Kambodži. Kljub nečloveški vročini in prahu v katerem delajo starši otrok in v katerem bodo delali tudi sami, ko odrastejo, veselja ob prihodu tujca v hišo ne manjka. Težke razmere v katerih živijo tamkajšnji prebivalci mi je pokazala gospa Ljudmila Anžič, slovenska misijonarka, ki na te m področju živi in vodi brezplačno šolo za dekleta že 6 let. Dekleta iz najrevnejših družin naučijo brati, pisati, matematike, etike, zgodovine in pa šivanja. Kot šivilje imajo možnost najti zaposlitev in potem tako pomagati svoji družini.

Lady Gracia

Lady Gracia

Prva dama Srbije. 24 letni tranzvestit, prostitut, gej in pa pevec Srbskih narodnih pesmi. V svojih najstniških letih je živel in delal v Nemčiji, kjer si je finančno opomogel z vodenjem svojega bordela. Po koncu vojne v Srbiji je sledila prisilna deportacija nazaj v domovino, čemur je sledil tudi konec težkega a vseeno sanjskega življenja v tujini. Ob živahnem klepetu me je najbolj presenetila zgodba, ko je Lady Gracija razlagala, da jo je 1x ˝najel˝, član mafijske družine Zemunskega klana večer pred odhodom v zapor. Želel je poizkusiti kakšen je sex z moškim, preden bo v to prisiljen. …Završil je brzo ali platil je super….

 

Intimna frizura

Intimna frizura

Poklical me je kolega oblikovalec in rekel, da dela predlogo za nov CD skupine Intimn frizurn in da rabi tudi fotografije. Seveda sem takoj za in po krajšem premisleku se zapeljemo na koruzno polje sredi barja. Pogajanju s kmetom je sledil shooting in to je ena izmed fotografij, ki mi je zaradi spontanosti najbolj všeč.

 

people30.jpg

Angelica

Fotografija je nastala v majhni vasi Lacoma v Nemčiji. Vas so izselili, saj je velika energetska multinacionalka na tem področju načrtovala izkop rjavega premoga. Skupina naravovarstvenikov je želela opozoriti, da je področje na katerem mislijo kopati pomembno mokričše in habitat redkih rastlin in živali in se zato protestno vselila v eno izmed izseljenih vaških hiš. Ker so jim elektriko izklopili so jo pridobivali s pomočjo vetrne in sončne energije vendar so kljub temu večere raje preživeli ob svečah. Leto dni kasneje je bila porušena cela vas in vse tri okoliška jezera so bila izsušena in pripravljena na izkop premoga.

Dergi

Dergi

Kolegu sem obljubil, da mu bom asistiral pri fotografiranju. Za lokacijo si je izbral nek grad na Dolenjskem. Kasneje se je izkazalo, da je tam na dopustu tudi Dergi in po fotografiranju sem se res odzval povabilu na kozarček cvička. Ko je le tega v grlih izginilo nekaj 10 kozarčkov več, sem bil deležen recitacij, tekanja Dergija z mačeto po grajskih sobanah, deljenja fascinacije nad stripi, ogleda kipca kadečega Bude….Skratka nepozabnega dne…

 

Bohem

Praga

Ekskurzija s faksom v Prago se je začela in končala v eni izmed številnih pivnic. Med uživanjem žlahtne kapljice sem opazil zanimivo družbo na drugi strani masivne mize. Ker nisem želel motiti vzdušja, sem fotoaparat, ki je počival na mizi pred mano samo počasi obrnil proti motivu in pritisnil na sprožilec…

 

Vuk

Vuk

Vuka sem ujel na ulicah pod Petrovaradinsko trdnjavo v Novem Sadu. Z veseljem mi je razkazal svojo galerijo tatujev v kateri je na ogled : Devica Marija, Vuk Karađić, Kip svobode, Jezus, Mona Lisa, nekdanja dekleta, srnjak, Sv. Nikola, smrt, netopir……

 

Hamed

Hamed

Hamed je begunec iz Irana. Slovenija je bila mišljena samo kot tranzitna država, saj je želel k prijateljem v Kanado, vendar so ga prestregli na Slovensko Italijanski meji . V Sloveniji ima že 3 leta status begunca in zaman čaka na slovensko državljanstvo, med drugim tudi za to,da bi kot vrhunski športnik lahko tekmoval v rokoborbi na mednarodnih tekmovanjih. Rokoborbo trenira vsak dan na policijski akademiji, kjer jo tudi poučuje, saj večšin rokoborbe tu do sedaj niso poznali.

Kasač

Žrebec

Kasaške dirke na Ježici. Velik dan za ljubitelje dirk in še večji za kvazi slovenske medijske zvezde, katere se lahko pokažejo na dirki z vsemi mogočimi in nemogočimi klobuki. Mene so bolj zanimale prave zvezde tistega dne in tako je nastala tudi ta fotografija ponosnih zmagovalcev.

~ by matjazz on January 27, 2007.

6 Responses to “10 zgodb”

  1. Ne samo fotke, tudi captioni so fajn. Dej še kaj gor.

  2. Alo! wellcome to the blogclub:) super fotke!

    mladinc

  3. zelo fajn fotke, hocm se!

  4. najs, striko, najs!

  5. Yes, we want more!

  6. super, mega fotke, samo malo bolj redno objavljaj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: