Extraordinary things…

Življenje v velikem mestu ljudi včasih potisne v neslutena dejanja… Droge, prostitucija, kriminal…kuhanje… Ja taka so dejstva… Ko si stran od doma, sam v velikem mestu se moraš soočiti z neljubim dejstvom… Ali stradanje ali kuhanje… Po dolgih prebedenih nočeh, pojedenih škatlah microvalovkine hrane sem se odločil za življenje…kuhanje!… Hehe..no dramo na stran..ni vse tako hudo… Je pa res…prve 3 mesce sem jedel predvsem sranje, zato sem se počasi prelevil v kuharja, da se je vsaj približno užitno…In je super… Postal sem že skor ena tipična slovenska mama, ki za cel teden v naprej natančno ve kaj bo na kosilo na mizi. Nikol mi ni blo treba kej pretirano kuhat, ker sem mel zmeri kake kuharske genije okoli sebe…Pa naj bo to mama, al pa sošolc/sosed Mlinar, cimet Miha in še kdo… Se morm pa pohvalit, da sem že kar močno razširil svoj kuharski repertuar iz osnovne mediteranske pašte (makaronov z zelenjavo, paradižnikovo omako s tuno…)… Do sedaj sem uspel skuhat tud že: biftek s poprovo omako in pire! krompirjem, pa postvin file z mladim porom in kus kusom, rižota z smetanovo omako s piščancem in bučkami, rižota z morskimi sadeži, Župič me je naučil narest pravo omako Bolonese, pa kake gratinirane testenine carbonara se znajdejo na mizi, flambirane babane, včer sem delal ˝bosanske˝ pleskavice katere so moje cimre nesramno prekrstilen v polpete! in še kaj bi se našlo… A se vam kej sline cedijo? No ob nedeljah, ko bi mogla bit pa na mizi goveja župca, pohanje in tenstan krompir pa sem začel hodit na kosilo na Brick lane, kjer majo na tržnici hrano iz celega sveta…Od afriške, japonske, kitajske, španske, mediteranske, bio, vege & co hrane… Vse je cca 4 funte za krožnik in je res tasty…

No spet en poziv bralcem bloga… Bi se res zelo priporočal za kak dobr recept! Kej ne preveč časovno zamudnega predvsem… Lahko tud link do kakega recepta, če se vam ne da pisat…

Oddajanje sobe v poletnem Londonu seveda še vedno poteka več info pa matjazz@gmail.com

Za vizualije pa tokrat par fotk iz shootinga kar tako..mal zame..mal testov..mal za madam Majo… Je pa to

fotkano ob Temzi… Tak kjer smo že zanč želel in je stvar v vodo padla…Dobesedno..ker je tole pod nekim pomolom in je bila reka previsoka zaradi plime in pa narasle vode ob dežju… Jaooo… Sem pa ravno zdele ugotovil, da je še neki v vodo padlo… Kljub temu, da sem z baterijo gledal,če sem vse spakiral sem ugotovil, da sem pozabil en fleš na tramu… In ja…zdej more bit že nekje v morju… Slava mu… RIP…

~ by matjazz on May 20, 2008.

18 Responses to “Extraordinary things…”

  1. Wow nore fotke 😀

    Sam za blog jih neki čudno pomanjšaš in zgledajo neostre, pol k pa kliknem so pa ql…

  2. hehe ko boš prišel nazaj boš pravi đejmi o. 😉
    ja, zanimivo, kako fotke zamegli… važno, da so ob kliku nanje ostre 🙂

  3. Aaaaaa…ja sej vem..sej tud barve niso čist taprave!?… Kak predlog? Save for web al pe kej?

  4. če boš tko fajn naprej slikal, ti sploh ne bo več treba nazaj pridet… glede na zadnjo fotko, ti jih “bodo” najbrž vedno bolj meglil 🙂 pa veš, da je v teh koncih hodu na šiht Jaka Razparač,… al pa ste nastavljal samo vabo za kej Extraordinary.?!

  5. losos na rizu v zelenem caju.

    rabis lep lososov file.ocvri na olivnem/sezamovem olju.skuhaj srednjedolg/ali kratek? riz (pr nas cist navadnzlato polje ipd, samo ne basmati ali uncle ben) (skodelica riza in max.1,5 skodelice vode,da voda zgine). riz daj v skodelo, na vrh lososa, malo wasabija (zelen japonski hren, dobis v pasti ali prahu-zmesaj z vodo), pokapaj s sojino omako (japonska kikkoman ali kaj takega), narezi gor nekaj nori alg, in prelij z obilo zelenega caja (jap. sencha, bancha…), in dobis enostavno, hitro in okusno japonsko juho, ki ji trenutno ne vem imena.

    ITADAKIMASU.

  6. Thx Matic! Vsaj en recept!…. Hjam…sej tvoj recept je enostaven, sam če maš vse te sestavine, kot je wasabi, pa sojina omaka, alge in japonski zeleni čaj! 🙂

  7. ja, JC je mene naučil testenine s tuno, ki se naredijo v 10 minutah in so slastne. Tako sem si jih pripravil največrkat ob 5h, ko sem prišel domov 🙂

    B5

  8. a na moje sampinjone si pa ze pozabu?

  9. Auuu točno! Toje bla tud poslastica in pol! Mmmm… Pa cimrina mehiška hrana je tud naravnost božanska! Malo man je pa teknila stiroporna podlaga, ki sem jo zadnjič pomotoma spekel in pojedel s pico vred. Najbolj smešno je bilo to, da je mela pizza res okus po plastiki ampak se mi je zdelo to za UK precej običajno! 😀 No živ sem še..zdej pa tud vedno 2x pogledam, da odstranim vso embalažo! 😀

  10. Hehe… a kar s stiroporom? 😛

    Recept za pad thai oziroma že spremenjeno izvedenko 🙂 … sicer z nekaterimi “čudnimi” sestavinami ampak u Londonu jih zih dobiš kjer češ 🙂

    Rabiš:
    česen,
    kozice ali kuro
    por
    korenje
    tofu
    glas nudlne al pa rice nudlne
    fish souce
    oyster souce
    soya souce

    Popražiš rakce (al pa na majhno narezano kuro), dodaš na mini seciran česen in kmalu še na kocke narezan tofu. da se česen pre prežge namečeš gor še na kolobarje narezan por in na trakce narezan korenje. potem pa to malce cmariš in u izi zaliješ z vodo v kateri namakaš glas nudlne. potem pa umakneš vse na rob posode (fajn je delat v woku, da se pa v kerikol ponvi) in vžeš not še glas nudlne in jih zaliješ s parimi žlicami vode. počakaš, da voda povre, vse skupi zmešaš in dodaš žlico fish souce, žlico oystra in sojo po okusu. not se lahko ubije še en jajc pa pomeša pa doda kak kikiriki. Voila:)

    Če odšteješ predpripravo, ko je treba naseckat korenje, por in česen je zadeva narejena v parih minutah. pa dobra stran tega je da se da ful kombinirat. lahko nardiš brez mesa pa tofuja, dodaš bučke al pa kej. V glavnem fajn sveža zadeva, ker ponavad korenček še mau hrusta 😛

  11. da se česen pre prežge… = da se česen ne prežge…

  12. Hmm… tole se pa super sliš! Oyster souse bom spustil, ker ga ne morm vidt od potovanja po Aziji naprej… 🙂 In ja imaš prav…moja kombinacija bo zelooo verjetno brez tofuja! 😀

    Vidm, da morm večkrat o kulinariki pisat…si je blog dons ogledalo že čez 220 ljudi… Hmm, al je pa mogoče gola gospodična pomagala pri popularnosti?? 😀 No ja..res je da gre oboje najlepše skupaj…

  13. vse te zadeve (za jap. recept) dobis tako v Ljubljani kot Mariboru, tako da v Londonu ti bo to najt mala sala. najbrz v prvem kiosku (a vprasanje ce majo le-te ;-)…
    LP

  14. aja, zdaj mi je potegnilo, da tega morda nimas DOMA. ce si zacenjas sam kuhat, spada to med nujne sestavine, kot sol, poper, kis etc…

  15. Matic, če mam izbiro sol in poper ali pa nori alge in wasabi, vseeno raje izberem prvi dvojček! 😀

  16. hvala ma komplimentu, cimet mihad

  17. Lepe fotke, pa še lačen sem zravn postal. 🙂

  18. ta blog mi je tudi lušten. pure joy. ušeč mi je kako opisuješ to hrano..in drobižkena dejanjca..hude fotke itak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: