Porto – Portugal

Po napornem končevanju v prejšnem postu objavljenega eseja (katerega sicer verjetno ni noben prebral), sva si z drago privoščila podalšani vikend v Portu. 10eur za povratno karto s taksami, 100 eur za 3 noči za 2 osebi v hotelčiču v centru mesta, kosilo s pivom na tržnici 12 eur za 2 osebi…  Skratka ugodne počitnice z še bolj ugodnim vremenom… Sonce, sonce, sonce in cca. 24C°. Nekaj kar čakam že od kar sem prišel na dopust v Slovenijo in nič ne kaže, da bom to kaj kmalu dočakal…

Skratka Porto je drugo največje mesto na Portugalskem in je po velikosti podobno Ljubljani. Stari center mesta, ki ga z lahkoto prehodiš po dolgem in počez + modernejša okolica… Sva se pa midva zadrževala predvsem v tem starem centru, ki je zaščitem tudi pod Unescom. Staro mesto, je nakaka mešanica ozkih Piranskih uličic z razobešenim perilom in pa Havanskih razpadajočih hiš, mešanice vonjav, glasbe in trgovinic…  Tako pristno, staro mesto, da izgleda že skoraj kot kak kičast tematski park (Disneyland). Vse je kot iz slikanic… Pek je v belem in cel umazan od moke, mesar z brki in velimim nožem, brivec z brčicami in polizanimi lasmi, mamce s pisanimi predpasniki pred goro zelenjave… Zagotovo si bom iz potovanja najbolj zapomnil odlično hrano. Tipičen koruzni kruh iz tržnice, pa olive, sir, sočno sadje, pršut, pa sveže sardele v soli in seveda znamenite slaščičarnice, ki so raztresene po celem mestu. Nikakor pa ne gre pozabiti znamenitega Portovca in pa Boca, ter Imperial piva.

No sedaj pa prvi del fotk…

Porto became one of the favourite cities of mine! It is just great combination of great food, drinks, friendly people, relaxed atmosphere and great architecture!

_mat4345-1

_mat4405-2

_mat4422-4

_mat4430-5

The Simpsons za vse generacije…

_mat4452-6

_mat4457-7

_mat4487-8

Se vidi kaj je portugalcem sveto… 🙂

_mat4676-12

_mat4508-10

_mat4492-9

_mat4410-3

The biiiiiiiiig photo camera!

~ by matjazz on April 1, 2009.

2 Responses to “Porto – Portugal”

  1. me likey… a lot 🙂 ! tako fotografije kot tudi Porto.

  2. heh, zgleda zabauno. Sicer pa starejši folk kot vidim?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: