Lokalne legende

Matjaž Tančič in Marko Murč, sva iz čiste umetniško – ustvarjalne nuje začela iskat lokalne legende.
Legende so po najini definiciji ljudje, ki navadne smrtnike v kaki lastnosti, izgledu, načinu razmišljanja itd. presegajo. So ljudje, ki jih vsi poznamo, o katerih krožijo resnične in malo manj rečni zgodbice, ki izstopajo iz norm večine, so drugačni, posebni, zanimivi, so preprosto – LEGENDE.
Skozi objektiv kamere in fotoaparataželiva predstaviti njihove zgodbe. Šoštanjski okoliš sva do sedaj že obiskala, sedaj pa pozivava vse vas, ki poznate kake lokalne legende, da nama jih pomagate najti.

Torej predragi tovarišici in tovarišice:
Če tudi vi čutite potrebo po ustvarjanju in poznate zanimive ljudi, naju pocukajte za elektronske rokave (E-mail is it) in naju povabite v svoj kraj, na mizo poveznite bel prt in ga obložite s potico, vinom in dobro voljo. Potem pa naju peljite v čudoviti svet svojih lokalnih legend.

Naj legende ne ostanejo skrite, zdaj je čas…

This time is the blog post in Slovene. It is about a project that I started working on with my friend Marko. It is about local legends. Every village, city, neighborhood has a local legend that everyone knows some interesting stories about. And we are planing to collect different stories, meet this legends and try to organise a photographic exhibition on the end…

~ by matjazz on July 29, 2010.

6 Responses to “Lokalne legende”

  1. Super! Komi čakam končni rezultat!

  2. podpiram!

  3. Podpri… Pa predlagi kako lokalno legendo… 😉

  4. Peter Florjančič, iz Bleda, svetovno znan izumitelj.
    http://www.qulinarica.com/articles/zivljenje-kot-roman—peter-florjancic-najvecji-slovenski-izumitelj

    Lp, a.

  5. Tale florjančič je dober, baje zelo pripravljen na pogovor, je bil pa z njim že objavlhjen obsežen intervju v Playboyu. Med drugim je “za ženske” izumil stekleničko za parfum, kot jo poznamo danes, se pravi- da samo pritisnemo. Ideja se mi zdi super.

  6. florjančič je res car, sem bral knjigo njegovo.. Izumil je tudi plastične okvirčke za diapozitive in to ima za svoj najboljši izum. Se mi zdi da mogoče ravno ne spada v tale koncept Lokalnih legend, se pa vseeno splača vsaj njegovo knjigo prebrat (Skok v smetano) 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: